Od pompeznog predizbornog najavljivanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da će javni prevoz za penzionere u gradu na Vrbasu biti besplatan, još jedno je u moru lažnih obećanja.

Od samog starta, Stanivuković je znao da ta opcija nije realna, pa je tako odlučio da 19. maja održi konferenciju za novinare i pokuša Banjalučanima namazati oči s obećanjem da sve mora ići postepeno.

Kako je tada “čvrsto” obećao, prvi, kako je nazvao korak ka besplatnom prevozu za penzionere jeste smanjenje cijene karte za 20 odsto, i to, vjerovali ili ne, već od 1. jula.

“Od 1. jula, to je datum dogovoren, opet je kocka bačena, od 1. jula 20 odsto jeftinije mjesečne karte za penzionere. Grad je obezbijedio sredstva i za to. Od 1. jula, kad odete na prodajno mjesto, imate jeftinije karte”, rekao je Stanivuković.

Međutim, kako se rok za ispunjenje datog obećanja bližio, gradonačelnik Banjaluke se predomislio, pa je tako rekao da će isto biti prolongirano.

Da stvar bude gora, pored toga što je prolongirao rok, u svom obraćanju indirektno je rekao da je upitno i tih najavljivanih 20 odsto, o čemu svjedoči i video zapis.

A kako i da ispuni obećanje kada je Stanivuković svugdje, osim na svom radnom mjestu i usluzi Banjalučanima, piše portal “Banjalučke priče“.