Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da izjave Radislava Jovičića i Milana Radovića ne zaslužuju neki poseban komentar, niti političku ocjenu, te da su to njihove lične frustracije.

Što se tiče Jovičića, da je ostao ministar ne bi ništa ni izjavljivao. Problem je što on krivca za to što nije ostao na toj poziciji vidi u meni, a ne u sebi – rekla je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše Jovičićev poziv da podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike.

Kada je riječ o Radoviću koji trči iz partije u partiju u nadi da će dobiti neku visoku funkciju, Cvijanovićeva je rekla da ona nema takav trčkarajući politički manir, a što se tiče institucija Republike Srpske, one izvršavaju svoje obaveze, Republika je stabilna i takva će i ostati.

– Oni, naravno, kao opozicionari imaju puno pravo da kritikuju, kao što ja, kao dio vladajuće strukture, imam puno pravo da kažem da je njihova politika bazirana na ispraznim pričama i nerealnim obećanjima – izjavila je Cvijanovićeva odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Radovićevu izjavu da “pokušaj stvaranja totalitarnog režima tjera investitore”.

Potpredsjednik SNSD-a je naglasila da ono što brine jeste činjenica da opozicionari iz Srpske tako lako usaglase stavove i izjave sa sarajevskim političarima, a nikako da se okupe oko ključnih stvari za Srpsku u institucijama Republike Srpske.

Autor: SRNA/Srpskainfo