Najavom da će naložiti uklanjanje murala posvećenih generalu Ratku Mladiću u opštinama i gradovima u Srpskoj, odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko se ponovo miješa tamo gdje mu nije mjesto i dodatno produbljuje podjele u društvu.

Načelnik Gacka Ognjen Milinković kaže za “Glas Srpske” da ga je zatekla ovakva izjava odlazećeg visokog predstavnika koji, prema njegovom mišljenju, ovakvim izjavama samo izaziva nove podjele.

– Ja sam na poziciji načelnika od decembra i nije bilo nijedne žalbe na mural, a koliko sam upoznat, nije ih bilo ni ranije. Ja kao načelnik imam dobar odnos i s Bošnjacima u Gacku i nikad niko nije tražio da se mural ukloni – rekao je Milinković.

On dodaje da se Incko, ponovo, protivpravno miješa tamo gdje mu nije mjesto i da svojim djelovanjem samo koči dalji napredak i pomirenje.

– Naša administracija radi sve što je u našoj moći da popravimo ekonomsku situaciju u Gacku, da našu opštinu učinimo boljim mjestom za život, a onda čujemo ovako nešto. Incku bi bilo bolje da je iskoristio svoju poziciju da dovede nekog investitora iz svoje zemlje i tako na konkretan način pomogne da građani imaju bolji život i ostaju ovdje – kategoričan je Milinković.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić u izjavi za naš list ističe da neće odgovoriti na pismo odlazećeg visokog predstavnika, ukoliko ga Incko pošalje gradskoj administraciji.

– To nije u našoj nadležnosti. Postoji jedan mural na privatnom objektu i mi nemamo nadležnost da ga uklonimo. Tako da, sve i da dobijemo takvo pismo, mi nismo u mogućnosti da reagujemo – rekao je kratko Adžić.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović istakao je za “Glas Srpske” da će o konkretnim potezima razmišljati tek ukoliko dobije takvo pismo.

– Ne bih sada ništa da komentarišem, jer još nije bilo nikakvih konkretnih poteza od strane Incka i ne želim sada o tome da razmišljam – kratko je prokomentarisao Avdalović.

Izvor: Glas Srpske