Srđan Radulović (36) i Ognjen Stijak (36) bivši policijski inspektori osuđeni su danas na ukupno 13 godina i devet mjeseci zatvora zbog organizovane prodaje narkotika, falsifikovanja i iznude iskaza.

Oni su osuđenu u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu u kojem je Radulović dobio osam i po  godina za šverc droge, falsifikovanje i  iznudu iskaza, a Stijak pet godina i tri mjeseca zbog prodaje droge i falsifikovanja službene isprave.

U odnosu na prvu presudu Raduloviću je pola godine smanjena kazna, a Stijak je dobio istu kaznu.

Radulović i Stijak osuđeni jer su bili dio organizovane grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine.

Prodajom je rukovodio Radulović koji je angažovao narko-dilera Gorana Bošnjaka da za njih preprodaje drogu dok su za potrebe zločinačkog udruženja optuženi uzimali dio droge zaplijenjene tokom policijskih akcija.

Kako je navedeno u presudi angažovali su druga lica da za njih prodaju narkotike te su tako Damiru Čudiću i Vladimiru Kesiću davali da za njih prodaju marihuanu. Navodi se da da je Bošnjak za inspektore prodao oko osam kilograma heroina i Raduloviću predao 100.000 KM.

Kesić i Čudić prodali su oko 6. 7 kilograma marihuane za 17.000 KM. Oni su drogu prodavali čak i kod Osnovne škole “Branko Ćopić” u Boriku.

Podsjećamo, njihovu raniju presudu od ukupno 14 godina ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje.

Osim toga 2015. godine bili su osuđeni na 16 godina i pet mjeseci zatvora i  tada je Radulović dobio  11 godina robije, a Stijak  pet godina i pet mjeseci zatvora.

Tu presudu je potvrdio Vrhovni sud RS u martu 2016. godine, ali je Ustavni sud BiH  u martu 2018. godine prihvatio apelaciju optuženih pa je presuda ukinuta i slučaj vraćen na novo odlučivanje.

Izvor: Nezavisne