Skupštinska većina koju predvodi SNSD u Kozarskoj Dubici je apsolutno stabilna i u ovom trenutku je čini 17 odbornika koji dolaze iz stranaka vladajuće koalicije sa nivoa Republike Srpske, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da su voljom stanovnika Kozarske Dubice stranke vladajuće koalicije na lokalnim izborima prošle godine osvojile 20 odborničkih mandata za razliku od kompletne opozicije koja je tada osvojila samo šest mandata.

– To na najslikovitiji način pokazuje kolike su manipulacije izbornom voljom građana potrebne da bi se politička situacija u Kozarskoj Dubici preokrenula protiv vladajuće koalicije i protiv demokratski iskazane volje naroda Kozarske Dubice – rekao je Kovačević.

On je naglasio da je iza cijelog ovog neuspješnog pokušaja prevare građana Kozarske Dubice, nažalost, stajao načelnik opštine Radenko Reljić.

– Moram da dodam i to da je do trzavica na relaciji SNSD – Radenko Reljić došlo onog trenutka kada su njegove određene radnje postale predmet interesovanja istražnih organa. Kada je postao svjestan da SNSD nikada i nikome neće, ne želi i ne može biti bilo kakva protekcija u odnosu prema istražnim i pravosudnim organima, onda je Radenko Reljić izvršio pritisak prema jednom dijelu odbornika a sve sa namjerom da sebe pokuša lažno predstaviti kao žrtvu nekakavog političkog progona. Evidentno je da tako nešto ne može proći i da su toga svjesni i odbornici koji su se vratili u SNSD i koji u punom kapacitetu skupštinske većine nastavljaju da rade u interesu razvoja i boljeg života svih u Kozarskoj Dubici – istakao je Kovačević.

Autor: SRNA/RTRS