Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da zvaničnicima Srbije nije mjesto na komemoraciji u Potočarima sve dok se ne privedu pravdi oni koji su prije šest godina napali tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, kada je u ime Srbije otišao da se pokloni žrtvama.

Ona je naglasila da izražava duboko žaljenje zbog užasnog zločina koji se desio u Srebrenici i da nema problem sa tim da pokaže žaljenje i pijetet prema žrtvama, ali da je skandalozno to što niko nije odgovarao za napad na život zvaničnika neke druge države.

– To je užasan zločin i nemam problem da pokažem žaljenje i pijetet žrtvama, ali dok se ne privede pravdi svako ko je učestvovao u napadu na predsjednika, tada premijera, kada je otišao da se pokloni žrtvama, ne vidim da je nama zvaničnicama tamo mjesto – rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Ona je dodala da u Vladu Srbije nije ni stigao poziv za obilježavanje.

Kada je riječ o odnosima sa Crnom Gorom i učestalim provokativnim izjavama potpredsjednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića, Brnabićeva je istakla da se Srbija ne miješa u unutrašnja pitanja te zemlje, te da je interesuju samo regionalna saradnja i položaj Srba.

Ona je podsjetila da je Podgorica usvojila rezoluciju o Srebrenici i to 26 godina nakon zločina, kao i da su donirali vakcine takozvanoj kosovskoj vojsci.

Brnabićeva je podsjetila i da su iz Crne Gore protjerali ambasadora Srbije i to zbog nečega što je rekao, a što se uči u udžbenicima i da ta odluka još nije povučena, kao i da svake godine crnogorski zvaničnici zajedno sa Hrvatskom slave akciju “Oluja”.

Autor: SRNA/Srpskainfo