Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke da se na mnogim mjestima otvori prostor za mlade koji su izgradili svoj politički imidž i aktivizam kroz SNSD.

– SNSD je partija kontinuiteta i sada sam uvjeren više nego ikad u snagu SNSD-a i njeno međugeneracijsko i svako drugo prožimanje – rekao je Dodik na izbornoj konferenciji Opštinske organizacije SNSD Laktaši, na kojoj je za predsjednika ovog odbora izabran Miroslav Bojić.

Dodik je naveo da je SNSD u Laktašima uspješno proveo unutarstranački izborni ciklus, te dodao da ova stranka živi sa narodom u Laktašima i pokazuje da je narodna partija, kao što to pokazuje i u mnogim drugim sredinama.

– Ovdje su bili i osnivači stranke, koji su sada u poodmaklim godinama, ali je vidljivo da je Opštinska organizacija podmlađena, gdje i sam načlenik opštine pripada mladima koji treba da preuzmu odgovornost za Republiku Srpsku – rekao je Dodik i dodao da su u ovoj lokalnoj zajednici urađeni mnogi projekti.

On je dodao da SNSD raščišćava sa određenim ljudima kao što je to primjer u Kozarskoj Dubici i drugim mjestima.

– Mi nismo partija koja nekoga progoni, nego samo podstičemo nadzorne i kontrolne organe da rade svoj posao. Niko nije zaštićen i biću zahvalan svakom iz tih organa na otkrivanju počinjenih zolupotreba – istakao je Dodik.

Novizabrani predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Laktaši Miroslav Bojić rekao je da je sa izborne konferencije poslata jaka poruka da je SNSD u Laktašima dominantan sa puno mladih i da je, uz postojeće članstvo, ova organizacija ojačana i novim članovima.

On je rekao da se ide u dalje akivnosti jačanja stranke u funkciji priprema za naredne opšte izbore 2022. godine, a cilj je da se ostvari što uvjerljivija pobjeda na izborima za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH, ali i za ostale nivoe.

– Nastavljamo dalje sa razvojnim projektima u ovoj opštini. Pripremamo niz projekata koje ćemo kandidovati Vladi Srpske u namjeri da ih što više realizujemo – rekao je Bojić, koji je i načelnik opštine Laktaši.

Na izbornoj konferenciji izabran je novi Opštinski odbor SNSD-a Laktaši, kao i Statutarna komisija.

Autor: SRNA/RTRS