Premijer Srbije Ana Brnabić je ocijenila da su sve poruke iz Potočara, na komemoraciji u Srebrenici, bile s ciljem da se napadne Srbija, a da su izbrisali sve srpske žrtve tokom ratova devedesetih.

– Porede sa Holokaustom i u potpunosti zaboravljaju Јasenovac i sve ono što se Srbima desilo od početka Drugog svjetskog rata. Krenu i da negiraju i svu srpsku, romsku, jevrejsku, ali prije svega srpsku decu, koja su na najužasniji način stradala u prvom koncentracionom logoru u Јasenovcu – rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da niko ne ode u Bratunac, niti kaže riječ o 3.000 žrtava u Podrinju.

Na taj način, ocijenila je ona, poništavaju se i žrtve Srebrenice, ali mnogima je i to u redu sve dok dodatno ponižavaju Srbiju i iznova ubijaju srpske stare ljude, žene, djecu.

– Moja poruka i želja svima onima koji danas šalju te poruke je drugačija budućnost, da ne pričamo o prošlosti, da razgovaramo o tome šta zajedno možemo da radimo da bi ovaj region bio jedan od prosperitetnijih u Evropi – rekla je Brnabićeva za tv Pink.

Podsjetivši da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio juče u Srebrenici da je “ono što se desilo u Srebrenici najgori zločin u Evropi od kraja Prvog svjetskog rata”, Brnabićeva je istakla da to nema veze sa
Srebrenicom, niti poštovanjem žrtava.

Ona je rekla da Srbija, u svakm slučaju, tim pritiscima treba da se odupre.

– Srbija trpi ogromne pritiske koji će biti sve veći – navela je ona, uz ocjenu da pritisci postoje, jer mnogima ne odgovara stabilna i jaka Srbija kakva je danas.

Autor: SRNA/RTRS