Rajko Radaković predsjednik Savjeta MZ Šargovac uputio je demanti na ranije objavljen tekst u medijima u kome se jasno navodi kako su roditelji i mještani Šargovca rekli da je nepodržavanje odluke o korištenju prostora FK “Budućnost” dogovorena u SNSD-ovom partijskom ogranku Šargovac.

“Prije svega moram da napomenem da tekst koji je naveden pod naslovom “Gušenje fudbala u režiji SNSD, roditelji ogorčeni” nije obraćanje i mišljenje članova kluba i stanovnika Šargovaca, već insinuiranje onih koji već godinama guše sve i svašta u mjesnoj zajednici Šargovac”, naveo je on u demantu.

Radaković kaže kako ova tvrdnja nije stav Skupštine kluba, koja podsjećanja radi nije održana od 2018.godine kada je takozvano rukovodstvo preuzelo klub.

Radaković je od tada preuzeo finansiranje FK “Budućnost” kako bi ga spasio od gašenja. Kako je naveo, za to vrijeme SPS je odbio da se nađe u Upravi kluba i bili su saglasni sa njegovim gašenjem.

“U sljedeće dvije godine, ja sam prije svega kao predsjednik mjesne zajednice Šargovac, preko INDP-a obnovio sportsku balon halu u koju je u te dvije godine kroz projekat uloženo skoro 80.000 KM. To je bio razlog da po oprobanom receptu isti oni koji su to već radili u prošlosti koriste balon i koriste školu fudbala, koje nije bilo! Na taj način su imali u planu ostvarivanje lične finansijske dobiti, a uz to koristili klub što je protivno svakom kodesku ponašanja za ostvarenje političkih, bolesnih ciljeva”, naglasio je Radaković.

Radaković ističe kako je neophodno da se u pomenutu priču trebaju uključiti i istražni organi.

“Pojedinci su bez odobrenja i saglasnosti Skupštine kluba, a protivno ugovoru finansijera INDP i grada Banjaluke, nisu smjeli naplaćivati termine jer je pomenuta balon hala napravljena da bi djeca i mladi bili sklonjeni sa ulica”, kaže on.

Izvor: Banjaluka.net