Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), a iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, da voze oprezno i prave češće pauze.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije magistralnog puta Bijeljina (Gojsovac)-Pavlovića most u rejonu graničnog prelaza od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj će biti usporen.

Zbog radova u tunelima Čemerno (Brod na Drini dva-Vrba), Čeljigovići (Lapišnica-Ljubogošta) i Stambolčić (Pale-Podgrab), izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogušići-Donja LJubogošta, na lokalitetu kamenoloma Rogušići, opština Pale, sutra će od 15.00 do 16.00 časova biti privremeno obustavljan saobraćaj, dva puta po pet do sedam minuta.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Izmijenjen je režim saobraćaj zbog izgradnje mini-hidroelektrane i postavljena je privremena signalizacija na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog sanacije klizišta na magistralnom puta na dionici Dobro Polje-Miljevina, kao i zbog radova u tunelu “Ugar”, na magistralnom putu na dijelu Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar).

Zbog radova na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”, a predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova radnim danima saobraćaj bude obustavljan – u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. Isto se odnosi i na dionicu regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci. Obustava nema vikendom i u dane praznika.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na dionicama puteva: granica FBiH/Republika Srpska Karuše-Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granica Srpske/FBiH Koprivina, granični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-granica Srpske/FBiH Karuše, granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, MIP Prijedor- granični prelaz Gradina.

Na magistralnom putu, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnim putevima Piperi-Šibošnica i Piperi-Lukavica od 7.00 do 17.00 časova saobraća se usporeno, jednom trakom, zbog sanacije kolovoza.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom. Jednom trakom, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Jezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu A-1, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Autor: SRNA/Srpskainfo