Iz trebinjskog PDP danas su istakli da godinama nisu odgovarali na atake Nebojše Vukanovića „ali blato nikako da se otkači sa njihovog đona“.

Vukanoviću smeta svako koga on ne može potčiniti ili politički pobijediti. Samozvani „pravednik“ ili „kantar efendija“ mjeri svakog, samo ne sebe i svoje djelo – navode iz trebinjskog PDP.

Slavko Vučurević, predsjednik Gradskog odbora PDP u Trebinju, je u odgovoru Nebojši Vukanoviću naveo da “naručeni kandidat SNSD za gradonačelnika Trebinja, Nebojša Vukanović, već devet godina ne može da podnese poraz koji je doživio na izborima 2012. godine.

– Tada je gospodin Vukanović ostao ispod tabana našeg tadašnjeg kandidata, Slavka Vučurevića i PDP. Nakon debakla na pomenutim izborima, razumljivi su napadi Nebojše Vukanovića, međutim, svi smo svjedoci neuspjeha njegove stranke „Za pravdu i red“, nakon čega,  „sevapom SDS“ postaje narodni poslanik. Znamo za namjere gospodina Vukanovića da pokušajem razbijanja gradskog odbora PDP ponovo pokuša doći do mandata narodnog poslanika – navodi se u saopštenju gradskog odbora PDP Trebinje.

Oni podsjećaju da je juče u medijima kritikovao Draška Stanivukovića, a već danas, salvom neistina i podmetanja napada Slavka Vučurevića.

– Vukanoviću, samozvani kandidatu za najviše državne funkcije, nikako da shvatiš da blato nikada nije i ne može biti na površini, već samo na dnu – stoji u saopštenju trebinjskog PDP dostavljenog Srpskainfo.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović danas je na konferenciji za novinare rekao da je bivši načelnik Trebinja Slavko Vučurević (PDP) sklopio „politički brak“ sa generalnim sekretrom SNSD i generalnim direktorom ERS Lukom Petrovićem.

– To su nekada bili „tobož“ ljuti protivnici, a danas su koalicioni parneri iz sjene. Prema mojim saznanjima postignuta je vrsta tajnog dogovora između predsjednika trebinjskog  odbora PDP Slavka Vučurevića i generalnog sekretara SNSD Luke Petrović. Neki bliski ljudi Vučureviću zaposleni su u ERS, a trebalo bi biti još nekoliko radnih mjesta za „Slavkove ljude“. On ima zadatak da pokuša ugušiti PDP u Trebinju i napraviti partiju koja ne bi rušila vladajući stranku – tvrdi Vukanović.

On je dodao da je devijantno ponašanje Vučurevića kao gradonačelnika dobrim dijelom omogućilo povratak SNSD na političku scenu Trebinja.

Izvor: Srpskainfo