Danas je u Prijedoru održan sastanak gradonačelnika Dalibora Pavlovića sa saradnicima i timom Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), Sanjom Bokun, projektom mendžericom i Selmom Osmanagić Agović, saradnicom za upravu.

Grad Prijedor je odabran za učešće u ReLOaD2 projektu zajedno sa još 12 opština i gradova iz BIH.
Cilj sastanka je bio detaljnije upoznavanje sa projektom te je prezentovan plan za naredni period implementacije ovog projekta od 2021. do 2024. godine. Fokus ReLOaD2 projekta je na projektno zasnovanom finansiranju organizacija civilnog društva iz budžeta lokalnih vlasti te stvaranje povoljnog okruženja za uključenje građana u procese donošenja odluka i poboljšanja položaja mladih.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 nastavak je inicijativa podržanih od strane EU – Projekat jačanja lokalne demokratije (LOD, 2009-2016) i naknadno proširenog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD, 2017-2020). Ovaj projekat finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Izvor: prijedorgrad