Penzioneri Rakelića, Saničana, Gaćana, Miljakovaca, Pejića i Petrova okupili su se večeras na tradicionalnom druženju.

Sa njima su bili i gosti iz drugih prijedorskih krajeva, te predstavnici gradskog i republičkog Udruženja penzionera.
Predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Rakelići Sretko Tambić potvrdio je, kao domaćin druženja, da je ovo bila trinaesta godina kako su se penzioneri okupili da druženjem uz pjesmu i igru pokažu da je to dobar način da se iskoriste i uljepšaju penzionerski dani.
” Naš moto je samo naprijed i nikad nije kasno. Penzioneri su takva populacija da su uvijek veseli, i to nas i drži. Ovdje su večeras 23 mjesna udruženja došla kod nas i ukupno je 258 penzionera”, rekao je Tambić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je pozdravio sve učesnike ovog druženja istakavši da je grad uvijek tu da podrži penzionere, jer su oni svojim radom i izgradili Prijedor.
“Druženja i opuštanja treba svima nama, pogotovo onima koji su bili najizloženiji virusu korona. Ovo su naši sugrađani koji su naš grad gradili i na nama mlađim generacijama je da to očuvamo i da za neke mlađe generacije ostavimo još bolji grad .I ja se nadam da ću u nekim budućim godinama biti na jednom ovakvom druženju i da će doći tadašnji gradonačelnik da nas posjeti”, rekao je Pavlović.
Predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar je izjavio da je ovo lijepa praksa da se penzioneri sretnu, druže i razmjenjuju i pozitivna i negativna iskustva te zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku da podršci koja u ovoj aktivnosti nije izostala ni ovaj put.

Izvor: Prijedorgrad