Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović , sa saradnicima , je danas u Gradskoj upravi održao sastanak sa direktorima preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Prijedor i onima koja se dijelom finansiraju iz gradskog budžeta.

Nakon sastanka kratko je saopšteno da je ovo bila prilika da se razgovara o aktuelnoj situaciji u njihovom radu.

Konstatovano je da je određeni broj gradskih preduzeća naslijedio nagomilane probleme te da je potrebno učiniti dodatne napore da bi se situacija poboljšala kao i da je krajnji cilj stabilizacija preduzeća i ustanova.
Takođe, zaključeno je da je potrebno ubrzati postupke i procese u radu, insistirati na kreativnosti , realizaciji aktuelnih i kandidovanju novih projekata te prepoznati sve mogućnosti koje mogu dovesti do stabilizovanja stanja u ovim preduzećima.
Gradonačelnik Pavlović je istakao da je neophodna veća povezanost između svih gradskih preduzeća i da sve usluge koje mogu da ponude jedni drugima međusobno koriste , a da će isto činiti i Gradska uprava koja sve svoje službe stavlja na raspolaganje, prvenstveno misleći na komunalnu policiju i inspekciju.
Naglašeno je da troškovi moraju da budu svedeni na minimum i da se jedino domaćinskim poslovanjem može prevazići ovakva trenutna situacija u pojedinim preduzećima.
Gradonačelnik je naglasio da su poštovanje zakonskih odredbi, važećih odluka i komunikacija ključ njihovih dobrih odnosa sa Gradom odnosno gradonačelnikom.
Gradonačelnik Pavlović je na kraju ovog sastanka najavio da će razgovori ovog tipa i dalje biti održavani jednom mjesečno.

Izvor: prijedorgrad