Bez obzira na besramne obmane koje dolaze iz raštimovanog hora opozicije, u Republici Srpskoj ne postoji apsolutno niko ko bi mogao povjerovati da se SNSD zalaže za ukidanje bilo koje institucije ili nadležnosti Srpske, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ukoliko /Jelena/ Trivićeva i /Milan/ Miličević nemaju intelektualni kapacitet da shvate da je SNSD u stvari predložio jačanje Republike Srpske, a slabljenje BiH, nažalost unutar bošnjačke političke strukture to i te kako razumiju, pa je teško za očekivati da bi jedna takva ideja i inicijativa mogla biti i realizovana”, rekao je Kovačević.

Ukoliko je njihov strah da će biti manje pozicija za kandidature, dodao je Kovačević, u tom smislu nema potrebe da brinu.

“Ono što čujemo iz opozicionih stranaka jeste da i kada bi bilo 100 kandidatskih pozicija, to opet ne bi bilo dovoljno da njih dvoje budu kandidati”, naglasio je Kovačević.

Međutim, rekao je on, to je već čisto unutarstranačka stvar za opoziciju, a nikako nije problem ni za SNSD, niti za građane Srpske.

“Bilo bi samo dobro da svoje lične sujete i lične interese ne stavljaju ispred Republike Srpske i njenih građana”, zaključio je Kovačević.

Autor: SRNA/ATV