Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da mu nije jasno kad se počelo na ozbiljan način doživljavati ono šta izjavi Јelena Trivić, koja bez iskustva u realnom sektoru priča o privredi, koja se nikad ni na kilometar nije primakla ozbiljnoj politici, a priča o temama o kojima zna samo iz novina.

Mazalica je naglasio da ozbiljne političke stavove oblikuje političko iskustvo i odgovornost, jer dok se za ozbiljne ljude računa sačuvana Policija Republike Srpske i druge nadležnosti, obesmišljen OHR nakon krize sa Miroslavom Lajčakom, usvojen mehanizam koordinacije koji čuva glas Republike Srpske, spriječeno usvajanje rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN o tzv. genocidu o Srebrenici, Trivićevoj se izgleda pred očima vrte samo nagađanja, spekulacije i stavovi bez ikakve logike.

– Žalosno je što moramo slušati lekcije o izdaji i patriotizmu od osobe kojoj su puna usta srpstva i Draže Mihailovića, a kad je u Skupštini mogla glasati za zaključke, pod prijetnjama OHR-a i stranih ambasada, kojima smo sačuvali povelje dodijeljene ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku, Trivićeva je pobjegla – podsjetio je Mazalica.

On je naglasio da su heroji i patriote stvarali Republiku – neki svojim životima, a neki svojim odlukama.

– Danas naša generacija ne gine u rovu, ali pod prijetnjama da će nam se na primjer zabraniti putovanja u zemlje EU ako ne oduzmemo povelje našim stvaraocima, najmanje što možemo je da stisnemo taster za glasanje onako kako nam nalaže naše dostojanstvo, kojeg Trivićeva očigledno nema. Zato se i dokazala u glasanju protiv potvrđivanja veta srpskog člana Predsjedništva, i to baš svaki put, čime je zapravo slala poruke da Srbe treba preglasavati – rekao je Mazalica.

Kad se sagleda političko djelovanje Trivićeve, istakao je Mazalica, uočava se trend – velika priča o patriotizmu, a u djelima politika kojoj se raduje Sarajevo.

– U priči se voli Srpska demokratska stranka, u glasanju se ne podržavaju njeni osnivači. U priči se brani institucija srpskog člana Predsjedništva, u djelima se podržava njegovo preglasavanje. Ne možete sad podržavati litije u Crnoj Gori i pravoslavlje, a prije toga otvoreno pričati protiv Ruske Federacije. Ne ide jedno s drugim. Ništa ni sa čim, kao kod Јelene Trivić – poručio je Mazalica.

Autor: SRNA/RTRS