Poslije petogodišnje pauze, Rudar Prijedor odigrao je utakmicu u najvišem rangu bh. fudbala, a samo 10 minuta dijelilo je šampiona Republike Srpske da osvoji bod na “Tušnju”.

Ipak, to se nije desilo. Tuzlaci su preko Mirsada Ramića uspjeli da iskoristi jednu od brojnih prilika koje su stvorili pred golom Kenana Topolovića, te tako novu sezonu u m:tel Premijer ligi BiH započnu trijumfalno.

Iako je domaćin bio konkretniji većim dijelom meča, Tuzlaci su tek u finišu uspjeli zatresti mrežu rivala. Prijedorčani su izuzetno dobro odigrali u odbrani, povremeno prijetili i iz kontranapada, ali se mreže nisu tresle sve do 80. minuta.

Bio je to brzo kontranapad Slobode. Abid Mujagić prošao je po desnoj strani, na suprotnom dijelu terena uposlio Ramića, koji se u padu spetljao, ali je nekako uspio da šutira i lopta je završila u mreži Prijedorčana.

U preostalih 10 minuta nije bilo previše uzbuđenja na “Tušnju”. Sačuvao je tim Mladena Žižovića teško stečeno vođstvo, dok će Prijedorčani još morati da sačekaju na prve bodove od povratka u bh. elitu.

Podsjetimo, na otvaranju nove sezone Leotar je kao gost savladao Radnik u Bijeljini 1:0, dok su Željezničar i Borac sinoć na “Grbavici” podijelili bodove odigravši 1:1.

Izvor: Mondo