Osnovni sud u Banjaluci na prijedlog okružnog javnog tužilaštva odredio je jednomjesečni pritvor uhapšenom policijskom inspektoru Mladenu Milovanoviću, zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, potvrđeno je za RTRS.

Milovanović je uhapšen zbog sumnje da je pomagao takođe uhapšenom Milošu Božoviću sa Cetinja, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom. I Božoviću je danas određen pritvor.

Hapšenje lica koja se dovode u vezu sa kriminalnim grupa nastavljeno je i danas u Banjaluci.

Nezvanično, uhapšeni su Petar i Gojko Dukić zbog postojanja osnova sumnje da su pomagali Milošu Božoviću sa Cetinja nakon što je izvršio teško ubistvo.

– Ono što možemo reći da su sinoć kasno slobode lišena još dva lica na području Banjaluke i radi se o licima inicijala P.D. i G,D iz Banjaluke. U toku je kriminalistička obrada ovih lica i vrši se pretres na nekoliko lokacija koje koriste na području Banjaluke i oni se terete da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu pšle izvršenog krivičnog djela – rekla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Sud BiH odredio je Božoviću pritvor u trajanju najduže 18 dana. Uhapšen je po crvenoj Interpolovoj potjernici, a Crnoj Gori može biti izručen tek kada ova država Sudu BiH dostavi ekstradicionu molbu.

– Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 18 dana od dana lišenja slobode potraživanog, odnosno do 4. avgusta 2021. godine ili do nove odluke Suda. Država moliteljica, u ovom slučaju Crna Gora, je dužna u navedenom periodu dostaviti ekstradicionu molbu budući da je potraživani tražio dalje provođenje ekstradicionog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje – navodi se u saopštenju Suda BiH.

Nakon višečasovnog ispitivanja, banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za uhapšenog inspektora Uprave za organizovani kriminal MUP-a Srpske Mladena Milovanovića. Milovanović i uhapšeni policijski službenici Predrag Varteš i Gorana Rečević sumnjiče da su od 31. maja do 18. jula u Banjaluci i na području drugih gradova BiH, pružali pomoć Božoviću.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke – rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka

Vatreš i Rečevićeva, nakon obavljene kriminalističke obrade, su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, saopšteno je iz banjalučkog tužilaštva. Sva tri policijska službenika su suspendovana. Istraga se nastavlja i odvija u saradnji sa Sipom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Autor: RTRS