Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode još dva lica na području Banjaluke – P.D. i G.D, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela licu M.B. iz Crne Gore, koje je dan ranije lišeno slobode po osnovu međunarodne potjernice.

U saopštenju iz MUP-a Srpske ističu da je u toku kriminalistička obrada nad P.D. i G.D, koja su sinoć lišena slobode, a policijski službenici vrše pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke.

RTRS nezvanično saznaje da su privedeni Petar i Gojko Dukić.

– Lice M.B. sinoć je predato u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka – navodi se u saopštenju.

Nakon kriminalističke obrade, lica P.V. i G.R, takođe policijski službenici, pušteni su na slobodu i protiv njih će biti podneseni izvještaji za krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

U saopštenju iz MUP-a Srpske naglašava se da su sva tri policijska službenika suspendovana, a nastavlja se istraga i dalje aktivnosti u ovom predmetu.

Autor: RTRS