Trilaterlani sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine završen je u Briselu, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je susret sa premijerom Kosova Aljbin Kurti “bio najgori do sada”, i da Albanci odbijaju bilo kakav dogovor.

Susret u Briselu buran je zahvaljujući tome što je Kurtija, odmah na početku dijaloga, Srbiju optužio za tri genocida prvi 1878. a posljednji 1999. godine. Predsjednik Vučić mu je žestoko odgovorio:

– Posljednji put u Briselu sam mislio da ne može da bude gori sastanak, ali sad sam vidio da je moguće. Srbija je sve prihvatila, a Albanci nisu htjeli – rekao je Vučić.

Potvrdio je da je Kurti optužio Srbiju za tri genocida.

– Zamislite pozivali su se na izjave Nataše Kandić i Nenada Čanka. Mi smo stoprocentno prihvatili sve što je EU tražila, a drugi nisu htjeli. Sada sam zabrinutiji za Srbije na KiM – rekao je Vučić.

Vučić je, kako Blic saznaje, danas na sastanku sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem predstaviti detaljan spisak, uz fotografije, čak 80 napada na Srbe i incidente kojima su bili izloženi na Kosovu i Metohiji od početka godine.

Izvor: Srpskainfo