Poruke mržnje koje je danas poslao lider SDA Bakir Izetbegović moraju da posluže predstavnicima srpskog naroda i građanima Republike Srpske kao opomena na to kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg i zašto je bitna Republika kao garant postojanosti i prosperiteta na ovoj zemlji, poručila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snežana Novaković Bursać.

– Ne znam je li veća sramota što neko ko pretenduje da bude lider Bošnjaka izgovara objede /klevete/ na račun srpskog naroda o genocidu i poruke pune mržnje baš u Krajini, ili što to radi na svoj veliki praznik – rekla je Bursaćeva Srni reagujući na današnje izjave Izetbegovića u Prijedoru da će “šehidska krv i očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svjetova i podjela zemlje”.

Ona je naglasila da poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović vjerovatno više ne služe ni njemu, ni SDA jer ne može da drži stranku ogrezlu u aferama na okupu.

Bursaćeva je ukazala da je Izetbegović danas napao i osnovni postulat Dejtonskog sporazuma koji govori o tragičnom sukobu u regionu, a kako je navela, napad na Dejton je napad na mir u BiH.

– Na taj način Izetbegović i nama i tvorcima Dejtona pokazuje ko ga i zašto želi raspakovati – kako sam Sporazum, a tako i njegov Aneks četiri, odnosno Ustav BiH – ocijenila je Bursaćeva.

Autor: SRNA/RTRS