Dok Draško Stanivuković prolazi kondicione pripreme za kandidaturu na sljedećim izborima u Republici Srpskoj, njegov tetak Igor Crnadak poručuje da će PDP dati jednog kandidata, a čini se da je Jelena Trivić najbliža toj kandidaturi.

Iako nije precizirao za koju poziciju će PDP ponuditi kandidata, da se naslutiti da će kandidaturu na sebe preuzeti Jelena Trivić, mada je Crnadak u razgovoru izjavio da bi isto to mogao biti i Draško Stanivuković.

“Ja sam ubijeđen, a to se moglo čuti i kroz niz naših sastanaka, da jedan kandidat bi trebao doći. To niko ne spori, jedan kandidat bi trebao doći iz PDP-a i Jelena Trivić je jedan od naših kandidata za to mjesto. Ona je neko ko bi mogao da bude kandidat i mogla bi da pobjedi, isto kao što bi mogao i Draško Stanivuković mogao da bude kandidat”, rekao je Crnadak za N1.

U ranijim medijskim natpisima dosta se govorilo o raskolu između Stanivukovića i Trivićeve.

Stanivukoviću zamjeraju ličnu promociju i samovolju mimo stranačkih dogovora. Njegova politička narcisiodnost produbila je njegov odranije prisutni sukob sa Jelenom Trivić koja uživa veliko povjerenje Mladena Ivanića, rekao je za SRNU prije nekoliko mjeseci dobro upoznat izvor iz PDP-a.

Stanivuković, iako gradonačelnik Banjaluke, već neko vrijeme obilazi gradove širom Republike Srpske zajedno sa Branislavom Borenovićem gdje drže tribine. S obzirom da to nije posao jednog gradonačelnika, dalo se naslutiti da je Stanivuković krenuo i izbornu kampanju i prije izbora kandidata iz PDP-a.

Nakon ove izjave potpredsjednika PDP-a, mogao bi se produbiti jaz između dvije najvažnije figure u PDP-u koje pretenduju na funkciju ili Predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjedništva BiH.

Između ovo dvoje bilo je napeto i kod izbora kandidata za gradonačelnika Banjaluke, od koje je nevoljno Jelena Trivić odustala.

Ne treba zanemariti ni optužbe novopečenog opozicionara Nenada Nešića koji je Trivićevu optuživao da nije srećna zbog pobjede Stanivukovića na izborima.

Trivićeva nije ostala dužna na optužbe Nenada Nešića pa je poručila:

“Istina je i da sam u nekom užem krugu rekla, ako je uslov da mandat za vladu obećam Nešiću, onda tražite drugog kandidata. Za mene postoje politički principi. To Vas je zaboljelo. Jednostavno gospodine Nešiću ja u Vama ne vidim promjenu”, rekla je Trivićeva i priznala da je istina da ima političke ambicije i da su se one negdje kroz medije provukle da bi mogla biti kandidat za predsjednika 2022. godine.

Izvor: ATV