Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ i Dječiji vrtić „Radost“ organizovali su danas druženje uz knjigu  sa mališanima vrtića „Đurđevak“ na Urijama pod nazivom „Čitaonica-pričaonica na otvorenom“ . Riječ je o projektu koji podstiče razvijanje čitalačkih navika kod najmlađih. Predškolcima su tom prilikom uručene besplatne članske karte. Iako mališani još uvijek ne znaju  čitati,  članske knjižice dobro će im  doći  kada u septembru  prvi put sjednu u đačke klupe.

„Trudimo se da ovim aktivnostima razvijamo čitalačke navike naših najmlađih, a djeca su uvijek oduševljena ovakvim dešavanjima,  naročito  kada im u posjetu dođu  njihovi omiljeni likovi,  koji im približe značaj čitanja knjiga  na način koji  mogu da razumiju” –i zjavila je Tatjana Brdar v.d. direktor Dječijeg vrtića „Radost“.

Mališani iz prijedorskog vrtića “Radost” imali su priliku da se kroz druženje upoznaju s raznim knjigama i enciklopedijama.

„Mi na ovaj način želimo da promovišemo značaj posjećivanja ustanove kulture,  u ovom slučaju biblioteke, i samim tim da njegujemo ljubav prema književnosti od malih nogu“- kazala je Gordana Vila  v.d. direktor Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“.

Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“  uvela je nove pogodnosti za čitaoce. Do kraja godine, medicinskim radnicima prijedorskih zdravstvenih ustanova omogućeno je besplatno učlanjenje u znak zahvalnosti  za njihov doprinos u borbi protiv pandemije virusa korona. Novina je i to da će ubuduće godišnja članarina biti umanjena za 50 odsto i iznosiće 5 KM.

Izvor: Kozarski