Odluka Valentina Incka vratila je BiH 20 godina unazad. Moj stav o OHR je poznat, nema većeg dokaza da BiH nije funkcionalna država kad postoji jedan čovjek koji potezom pera može zamijeniti demokratsku volju naroda, poručio je lider DNS Nenad Nešić.

Srpski narod i sve političke predstavnike pozivam na jedinstvo i mudrost. Osjećanja i mišljenja se nikome ne mogu oduzeti i upravo je ovaj papir dokaz za poraz njihovih nastojanja da nam to učine prethodnih 20 godina – dodaje Nešić i pozvao narod da se okupi oko Republike Srpske.

– Ovaj momenat ne treba da mjerimo prema tome naspram čega stojimo nego koju svetinju branimo! Od našeg jedinstva i naše mudrosti zavisi opstanak Republike Srpske, a oni koji je ne žele u narednim danima će u nama tražiti razloge da je napadnu. Republika Srpska je iznad svih nas i svima koji bi na nju krenuli poručujem – od tog posla vam nema ništa, pokušajte to i svi ćemo naše političke boje zamjeniti isključivo bojama srpske trobojke – navodi se u saopštenju DNS, koje potpisuje predsjendik strasnke Nenad Nešić.

On tvrdi da je Valentin Incko ovim potezom dokazao je svu neslavnost svoje uloge u BiH.

– Da ima želju za pravdom i suživotom, ne bi nas vraćao 20 godina u prošlost nego bi svoja ovlašćenja iskoristio da kazni i sankcioniše one koji cijeli moj narod nazivaju “genocidašima” – zaključuje Nešić.

Izvor: Srpskainfo