Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je poziv Igora Crnatka građanima da ne podrže peticiju protiv anticivilizacijskog akta Valentina Incka poziv da se ne podrži Republika Srpska.

– Velika nevolja ili veliki dugovi natjerali su Crnatka da apeluje na građane da ne potpisuju peticiju protiv Inckove sramne odluke o izmjeni Krivičnog zakona. Njegov apel je toliko sraman da bi za njegovu pravu kvalifikaciju trebalo izaći iz okvira civilizovanog ponašanja – istakla je Vulićeva.

Ako on nema ličnu hrabrost i ličnu odgovornost da na bilo koji način digne glas protiv uvođenja verbalnog delikta u Republici Srpskoj, rekla je Vulićeva, onda ne bi smio da svojim strahom plaši druge.

– Strah životu kalja obraz često, pisao je veliki Njegoš. Crnadak bi to morao da zna. Morao bi da zna da ovo nije pitanje na kojem bi bilo ko trebalo da ubire političke poene, da je ovo pitanje oko kojeg treba da se okupe sve patriotske snage u Srpskoj – naglasila je Vulićeva.

Ako se Crnadak ispisao iz patriota, poručila ne Vulićeva, neka to lijepo i objasni ljudima, a ne da ih plaši i obmanjuje svojim strahom ili svojim dugovima činovnicima međunarodne zajednice.

– Zato na kraju poručujem svi koji potpišete ovu peticiju upisaćete se u knjigu patriota i knjigu ljudi. A danas, kao i uvijek na ovim prostorima, nije lako ostati čovjek i patriota – konstatovala je Vulićeva.

Autor: SRNA/RTRS