U okviru drugog kola Premijer lige BiH u fudbalu, Rudar i Široki su odigrali 1:1 u Prijedoru. Nakon utakmice, na pres konferenciji je govorio trener domaćih Nikica Milenković.

“Dobili smo gol na našu grešku, taj jedan kontranapd i krivo zatvaranje… Bio je jedan centaršut gdje su nam došli iza leđa i dali gol. Što se tiče igre, mislim da smo imali više inicijativu nego oni, mada su u prvom poluvremenu imali jednu situaciju gdje nas je sam Bog sačuvao.

U drugom poluvremenu smo primili gol na našu grešku, mi smo igrali, a oni su dali gol. Napravili smo izmjene da nešto promijenimo da to malo probudimo i da dođemo do situacije. Momci su dali sve od sebe i pohvalio bi ih, baš kao i protivničku ekipu. Nama ovaj bod puno znači i napokon smo dali gol poslije puno utakmica koje smo odigrali” – istakao je Milenković.

Rudar je ponovo odigrao dosta slabo prvo poluvrijeme, ali to ih ovaj put nije koštalo.

“To nam se stalno događa, evo šest sedmica nam se to dešava. Igrali smo šest utakmica i nismo gol dali. Protiv Slobode smo takođe igrali prvo poluvrijeme slabo, ali smo stvorili jednu šansu. Široki nam je danas dao gol na kontranapad iz naše greške. Poslije smo na osnovu rokada uspjeli da ih isprovociramo, stavili smo visokog igrača u njihov šesnaesterac i to im je poremetilo situaciju. Tako smo im i dali gol” – rekao je šef stručnog štaba Rudara.

Na konstataciju da je ulaskom Džozefa Amoe i Danila Marmata Rudar zaigrao dosta bolje u drugom poluvremenu, trener Prijedorčana je rekao sljedeće:

“Oni su jako brzi igrači. Kada ih imate, morate ih hraniti loptama. U prvom poluvremenu su imali igrača više u veznom redu i tu smo se potrošili, ali napravili smo situaciju da promijenimo par igrača, stavimo svježu krv… Uz Borac, Široki po meni igra najljepši fudbal u državi, brz i moderan. To je zasluga mog kolege Tonija Karačića koga izuzetno cijenim i koji radi odličan posao”.

Rudar u trećem kolu očekuje gostovanje Veležu u Mostaru.

izvor: meridianbetsport.ba