Narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine uz obilje sunca biće vruće, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prognozira se pretežno vedro vrijeme, jedino u utorak u većem dijelu zemlje preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom južnog smjera. U takvim okolnostima temperature vazduha, biće uglavnom iznad 33 stepena, na jugu zemlje i do 40 stepeni. U južnim i sjevernim područjima neće izostati ni tropske noći.

Minimalne jutarnje temperature vazduha variraće od 16 do 22 na sjeveru, na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature između 32 i 36, u Hercegovini do 38 stepeni. Sredinom sedmice očekivane maksimalne temperature i do 40 stepeni.

Prva sedmica avgusta, prema aktuelnim prognostičkim modelima, biće svježija. Izraženiji pad temperature vazduha moguć je u centralnim i sjevernim područjima. Dolazak svježijeg i vlažnijeg vazduha, usloviće mogućnost za kišu i pljuskove, prenosi Anadolija.

Minimalne temperature vazduha biće u rasponu od 13 i 17 na sjeveru, do 23 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature variraće između 25 i 31 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34 stepeni.

Izvor: Srpskainfo