Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas sastanak sa privrednicima koji su se odazvali pozivu za učešće u akciji izgradnje dječijih igrališta ” Za srećno djetinjstvo”.

“Danas nastavljamo akciju koju smo započeli za Dan grada kada smo odlučili da ne trošimo novac na ručkove i velike proslave, nego da izgradimo igrališta. Izgradili smo dva igrališta o trošku grada i nakon toga smo odlučili da pozovemo veće poslovne subjekte da se uključe u našu akciju i pokažu društvenu odgovornost”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.
On je naveo da je šesnaest privrednih subjekata pozitivno odgovorilio i da je danas dogovoreno da se u avgustu izgradi 12 novih igrališta.
“Odredili smo lokacije za koje su nam se građani javljali i za koje smo uvidjeli da imamo veliki broj djece koja će koristiti ta igrališta i mi smo rasporedili koja će preduzeća gdje da izgrade igrališta. Ovim putem želim da se zahvalim svim privrednicima koji su uzeli učešće u ovoj akciji i da im poručim da u svakom trenutku mogu računati na grad i mene kao gradonačelnika za bilo kakvu vrstu pomoći i saradnje u narednom periodu”, dodao je Pavlović.


Ranko Paspalj iz firme “Paspalj komerc” rekao je da se rado odazvao pozivu za učešće u ovoj akciji i da od ranije ima slična iskustva jer su se i u Banjaluci odazivali na takve pozive.
“Drago nam je da možemo dati nekakav naš skroman doprinos za našu djecu, da imaju gdje da se igraju i zabavljaju. Drago nam je da ovaj projekat ide i podržaćemo i sve buduće projekte, grad može računati na našu podršku”, poručio je Paspalj.
Miroslav Ćiro Lazić iz “Grosista” rekao je da ova firma već više od 30 godina posluje ovdje i pravi brvnare i dječije igraonice.
“Smatram da svaka firma i svaki čovjek može da da svoj doprinos da bi djeca bila sretna, da bismo se svi zajedno bolje osjećali da naša lokalna zajednica bude što bogatija. Ovom prilikom pozivam i ostale firme da se odazovu ovoj akciji”, dodao je Lazić.
Vršilac dužnosti direktora “Komunalnih usluga” Dalibor Grabež rekao je da ovo javno preduzeće takođe učestvuje u akciji koju je pokrenuo gradonačelnik sa Gradskom upravom.
“Komunalne usluge pružaju logistiku i tehničku podršku tokom pripreme samog terena, ugradnje igrališta i onoga što dolazi poslije, dakle nasipanja, uređenja zelenih površina oko igrališta, postavljanje klupa i svega što je potrebno. Nadam se da će se ova aktivnost nastaviti, mi smo imali uspješnu saradnju i nadam se da ćemo sve ovo što je planirano završiti na vrijeme”, dodao je Grabež.

Izvor: prijedorgrad