Raković je za Politiku zaključio da neko sa strane pravi širi antisrpski front od Bosne, preko Crne Gore do takozvanog Kosova

Naučni savetnik Instituta za noviju istoriju Srbije Aleksandar Raković kazao je za beogradsku Politiku da se verbalni delikt u Bosni i Hercegovini uvodi zato što je Zapad siguran u to da odluke koje su doneli o Račku i Srebrenici nisu tačne. Da su sigurni u to što tvrde, dodaje Raković, ne bi imali potrebu da ograničavaju slobodu govora i slobodu mišljenja.

„Oni posežu za kontrolom misli i reči ne samo običnih ljudi već i naučnika. To je moderni totalitarizam i dolazi iz slabosti Zapada zbog privatnog uverenja aktera da nisu imali neoborivu argumentaciju na osnovu koje bi pokazali da se, recimo, u Srebrenici dogodio genocid. Oni poslednjom odlukom Incka nastavljaju da opravdavaju agresiju na SFR Jugoslaviju i SR Jugoslaviju i razbijanje te dve zemlje i to im je pokriće i argumentacija da su bili u pravu kada su pokretali ratove i agresiju protiv srpskog naroda“, ističe Raković.

Istoričar Aleksandar Raković navodi da su taj Inckov zakon o Srebrenici i čuvanje laži o navodnom zločinu u Račku sigurno sinhronizovani od Sjedinjenih Američkih Država i evropskih zemalja koje su bile za okupaciju južne srpske pokrajine odnosno Kosova i Metohije i koje su svesno prekršile Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i međunarodno pravo i dodaje da je deo tog paketa i Crna Gora.

„To su odluke koje nameću centri moći, pre svega u Vašingtonu, Londonu i Briselu. Verovatno se, da je Donald Tramp ostao na vlasti, ovo ne bi dogodilo. S novom klintonističkom administracijom, kojoj i Bajden pripada, mogu se očekivati vrlo radikalni koraci protiv srpskog naroda, Srbije, Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori. Pošto su videli da je srpski narod digao glavu i da je počeo da ispostavlja svoje legitimne zahteve, to im ne odgovara i rešili su još jednom da izvrše agresiju koja će sada biti mentalna agresija. To što se sad radi u Bosni i Hercegovini pokušaj je stvaranja mentalnog koncentracionog logora gde Srbi neće moći da govore šta misle, što je orvelijanska situacija“, kaže Raković.

Raković je za Politiku zaključio da neko sa strane pravi širi antisrpski front od Bosne, preko Crne Gore do takozvanog Kosova.

Izvor: IN4S