Predsjednik skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković javno se pohvalio da je podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv RTRS-a i predstavnika udruženja novinara iz Republike Srpske zbog “poricanja genocida”.

Duraković je na svojoj objavi fotografije prijave napisao “a vi?” i time indirektno pozvao na prijave svih koji drugačije misle.

Ništa drugačije nije ni na ATV-u gdje se u nebrojnim komentarima na federalnim medijima naša televizija poziva kao “negatori genocida”,

Institucije Republike Srpske će zaštititi svakog svog građanina, poručio je Milorad Dodik.

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA-e ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju”, rekao je Dodik i pourčio da da će biti formiran poseban broj putem kojeg će građani informisati policiju ukoliko im je potrebna pomoć u ovom slučaju.

“Naša policija je već dobila nalog da naše ljude šiti i brani – šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati”, poručio je Dodik.

Ovim je napadnuta i profesija novinarstva i spriječeno slobodno informisanje.

Podsjetimo, Tužilaštvu BiH je već ranije podneseno nekoliko prijava za “negiranje genocida” i kršenje nametnutog zakona Valentina Incka.

Izvor: ATV