Na prijedorskom aerodromu Urije u subotu, 28. avgusta održaće se 16. Blanik kup “Prijedor 2021”, najavio je danas direktor kupa LJubiša Aramanda dodajući da je u slučaju loših vremenskih uslova rezevni datum nedjelja 29.avgust.

“Očekujemo učešće do 40 jedriličara iz svih država bivše Jugoslavije”, potvrdio je Aramanda nakon današnje konstitutivne sjednice Organizacionog odbora 16. Blanik kupa
Na sjednici kojom je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović usvojen je finansijski plan manifestacije.
” Privremeni granični prelaz biće otvoren na aerodromu gdje će moći doći avioni iz drugih država i neće morati ići u Banja Luku već će direktno moći sletjeti ovdje u Prijedor,a na kraju svega toga imaćemo i bratimljenje Aero-kluba Prijedor i Aero-kluba Trstenik, koje će biti upriličeno na našem aerodromu”, potvrdio je Aramanda.
Organizator Blanik kupa je Aero-klub “Prijedor” uz podršku Grada Prijedora i Vlade Republike Srpske odnosno Ministarstva porodice,omladine i sporta.
Riječ je o takmičenju pilota u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici “blanik L-23” koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Izvor: prijedorgrad