epa09089736 A medical staff member takes care of a COVID-19 patient at the intensive care unit of the University Hospital in Essen, Germany, 22 March 2021. The University Hospital Essen treats several patients in its intensive care unit who are seriously ill with COVID-19. Countries around the world are stepping up measures to stem the reappearance in a third wave of the SARS CoV-2 coronavirus, which causes COVID 19 disease. EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 242 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 10 osoba.

Radi se četiri muške i šest ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, pet osoba srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po dvije osobe su iz Bijeljine i Trebinja i po jedna osoba je iz Banjaluke, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Prijedora, Srpca i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 64.442 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 56.008 osoba, a testirane su ukupno 289.892 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 36, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 19. Na respiratoru su dvije osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 82 osobe, a nadzor je završen kod 193.665 osoba.

Autor: RTRS