Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović poručio je direktoru Memorijalnog centra “Potočari” Emiru Suljagiću, povodom uvreda izrečenih na račun Srbije, da Srbi znaju da njegovi politički mentori i on sanjaju neka nova klanja i nesreće svih na Balkanu, jer je to jedini način njihovog političkog bitisanja.

On je naglasio da je Suljagić koji Srbiju naziva “bogaljem” sam “duhovni bogalj” i manipulator.

– A kako drugačije nazvati onoga ko svoje komšije i njihovu državu naziva bogaljem? Kako drugačije nazvati onoga ko je i smrt sopstvenog oca iskoristio za manipulaciju, pa je posmrtne ostatke tog čovjeka, koji je poginuo 1992. godine u Bratuncu, prebacio i sahranio u Srebrenici kako bi lažno povećavao broj žrtava srebreničke tragedije? – pita Vujadinović u otvorenom pismu Suljagiću.

On je naglasio da srpski narod vrlo dobro zna šta hoće Suljagić, kao što dobro zna šta sam hoće.

– Znamo i da te žulja uspješna i svakog dana jača Srbija i da to teško podnosiš, pa u silnom bijesu ne prezaš i od uvreda na njen račun. Opet, Emire Suljagiću, znamo i šta mi hoćemo i sve to je suprotno od onoga što ti hoćeš. Hoćemo mir i napredak za sve narode na Balkanu i nećemo tuge i nesreće koje nas prate vijekovima unazad, a pogotovo srpski narod – naveo je Vujadinović.

On ističe da Srbija poštuje sve države i narode sa kojima živi, pa i BiH koju nikada neće uvredljivo nazivati, za razliku od Suljagića kome takve stvari očigledno nisu strane.

– Moraćeš da znaš da će uspješna Srbija srpski narod pomagati gdje god on danas živio, pa i u Republici Srpskoj i FBiH, poštujući i nudeći pomoć i svim drugim narodima, koji sa njim žive. Baš onako kako to radi danas Srbija, slobodna, uspješna i samostalna u svojim odlukama, jer ju je takvom učinio predsjednik Aleksandar Vučić, kome to ti i tebi slični ne možete da oprostite – rekao je Vujadinović.

On je zaključio da “nikakav bijes, mržnja i želja za klanjem” Emira Suljagića neće zaustaviti Srbiju u tom poslu očuvanja mira i želje za napretkom svih na Balkanu, bez obzira na cijenu.

Autor: SRNA/RTRS