Ako primetite ove tri stvari kod partnera, veza sa njim nema budućnost.

Mnoge žene zaslepljene emocijama, često ne primete da život provode pored toksičnog partnera, koji guši njihove ambiije i ne dozvoljava im da žive punim plućima.

Neki muškarci su toliko vešti, da je prosto nemoguće shvatiti da se nalazimo u kandžama manipulatora. Oni znaju vešto da žene drže u šaci i ubeđuju ih da bolji izbor od njega ne postoji. Psiholozi i stručnjaci za veze otkrivaju tri jasna znaka da život delite sa toksičnom osobom i da je vaša veza osuđena na propast.

Ako ste primetili neko od ovih znakva, vreme je da mu kažete zauvek zbogom:

1. Niste sigurni da li je vaša veza “zdrava”

Kada se pojavi i najmanji crv sumnje, to je znak za uzbunu. Ukoliko niste potpuno sigurni da se kraj tog čoveka osećate srećno i voljeno, to znači da on nije za vas.

Ukoliko nemate iste poglede na svet i to je znak za uzbunu, naglašavaju psiholozi. Nije da biste trebali biti poput blizanaca, ali morate imati neke zajedničke crte. Ukoliko one ne postoje, takva veza je osuđena na propast. Odnos u kojem se ceni isključivo njegovo mišljenje i vrednuju samo njegovi stavovi, je apsolutno nešto što treba prekinuti što pre.

2. Osećate dozu anksioznosti i potrebu da se dokazujete kada ste pored njega

Ako se ne osećate dobro u blizini partnera ili ste često na meti njegovih kritika, sasvim je jasno da on nije onaj pravi. Pravi muškarac je tu da bude podrška i vetar u leđa kad ne ide sve sjajno, a nikako onaj ko vidi samo vaše mane.

3. Osećate kao da niste ista osoba

Ovakva „ljubav“ po pravilu započinje vrlo brzo i za nekoliko dana osećate da ste toliko vezani za partnera, da mislite da ništa nećete moći da uradite bez njega, piše stil.kurir.rs.

On postaje centar vašeg sveta, a samo vi ulažete u tu vezu. Ako i na momenat osetite da gubite sebe u vezi, poslušaje instinkt i prekinite tu vezu.

Vaša želja da zadržite voljenu osobu je razumljiva i prirodna, ali po koju cenu? Razmislite još jednom da li se isplati odreći se sebe?

Izvor: Prva.rs