Već širom Republike Srpske poznat sada već bivši sudija Okružnog suda u Banjoj Luci, Milan Blagojević, nije pozvan da u formatu 1:1 gostuje na Radio-televiziji RS, već na televiziji kablovskog operatera Elta.

Bez obzira na to, ovo gostovanje je izvrstan audio-vizuelni katalog i svojevrsno predavanje profesora Ustavnog prava, takođe Milana Blagojevića.

Ne samo o razlozima njegove ostavke, nego o mafijaškom kršenju postulata na kojima je zasnovan i onako oktroisan i nepravedan Dejtonski mirovni sporazum.

U jednom trenutku Milan Blagojević je izgovorio rečenicu iz naslova, ali je detaljno obrazložio, što je Incko zabranio kada su presude Haškog tribunala u pitanju.

U svakom slučaju, Milan Blagojević je definitivno junak ove epizode sa Valentinom Inckom, u cilju razvlašćivanja Republike Srpske na nivo ornitološkog društva, kojem se, doduše, ne dozvoljava bavljenje pticama. Posebno ako je dvoglavi orao u pitanju.

U svakom slučaju, Milan Blagojević je napravio jedini dobrovoljan čin koji podrazumijeva samožrtvovanje, da zaštiti čast profesije i naznači krajnju bitnost ovog trenutka po Republiku Srpsku.

Ako i ostane jedini, neće biti zaboravljen.

Izvor: Frontal.rs