Olujno nevrijeme u prijepodnevnim časovima na području Prijedorske regije uzrokovalo je materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima.

Nevrijeme je najviše pogodilo opštinu Kostajnica gdje je zabilježena znatna materijalna šteta.

U velikom nevremenu koje je pogodilo područje Bihaća poginula je jedna osoba nakon što je na nju pala grana sa drveta.

Limeni krov sa hale usljed nevremena oštetio je susjedne objekte u Kostajnici.

Dvije hiljade kvadrata limenog krova koji je nosio jak vjetar nanio je štetu i na poslovnom objektu Dragana Marina.

Kaže, sreća je što je nedjelja i nisu bili prisutni zaposleni.

Polomljene su i krošnje stabala, na svu sreću niko nije povrijeđen. Prema prvoj procjeni šteta u Kostajnici je nekoliko desetina hiljada maraka.

– Јedno stablo je palo na vozilo i imamo više prijava od strane građana da su skinuti crijepovi sa njihovih stambenih objekata. Takođe, bilo je kvarova na elektro mreži u ruralnim dijelovima grada – izjavio je portparol Opštine Kostajnica Aleksandar Pašić.

Tokom cijelog dana otklanjaju se kvarovi na elektro mreži i u Kozarskoj Dubici gdje je vjetar skinuo crijep sa nekoliko kuća.

Šteta je zabilježena i u Prijedoru. Više gradskih i prigradskih naselja ostalo je bez struje i vodosnabdijevanja.

Prijedorski vatrogasci u prvim časovima nakon nevremena imali su 15 intervencija.

– Najveći broj se odnosio na stabla koja su pala, a imali smo i dvije ili tri intervencije koje su se odnosile na oštećenja krovova, gdje je došlo do skidanja crijepa i salonita. Јedno stablo je palo na vozilo, a na Urijama je došlo do oštećenja niskonaponske mreže, gdje je došlo do nestanka električne energije – rekao je starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić.

Nevrijeme je pravilo štetu i u zapadnim dijelovima FBiH. Snimak iz Cazina pokazuje svu jačinu vjetra, koji je prevrnuo i kamion.

utor: RTRS