Јedno lice je poginulo, a dvoje je povrijeđeno u saobraćajnom udesu koji se dogodio na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad u mjestu Blagaj Rijeka, kod Novog Grada, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijskoj upravi Prijedor je danas oko 13.35 časova, prijavljeno je da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno više lica.

U prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na licu mjesta izvršen je uviđaj. Tom prilikom je utvrđeno da je u sudaru učestvovao M.B. iz Novog Grada, upravljajući vozilom marke Opel Meriva i N.Z. iz Prijedora, upravljajući vozilom marke Reno.

U ovom sudaru je vozač N.Z. smrtno stradao, dok je suvozač u istom vozilu V.Z. iz Prijedora zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, navodi se u saopštenju.

Na UKC Srpske prevezen je i vozač M.B. koji je u ovom udesu zadobio teške tjelesne povrede.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja vozila, jer odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosimo bezbjednosti svih učesnika.

Autor: RTRS