Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uvjeren da ćemo pobijediti. Ovo nam je najbolja utakmica u posljednje tri godine, izjavio je srpski vaterpolista Andrija Prlainović poslije pobjede protiv Italije (10:6) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

“Srećan sam što ćemo naše reprezentativne karijere završiti u borbi za medalje. Kako god da bude, to je najmanje što smo zaslužili”, rekao je Prlainović srpskim izveštačima u Tokiju.

On je dodao da vjeruje da ekipa može još bolje u polufinalu protiv Španije.

“Najviše su pokazali ovde, uopšte u poslednje tri godine. U kontinuitetu dobro igraju, pravi su tim, najteže je igrati protiv njih. Međutim, mislim da smo i mi dostigli dobru formu i da smo spremni da odigramo odličnu utakmicu u polufinalu”, istakao je Prlainović.

Duško Pijetlović je ocijenio da je ekipa opet pokazala kontinuitet i odigrala veoma dobro.

“U drugom delu smo malo i ‘usporili’, nismo hteli previše da rizikujemo i zato rezultat nije ubedljiv”, dodao je.

On je dodao da će “ključ” u polufinalu protiv Španije biti odbrana.

“Zasluženo su tu gde jesu, gubili smo od njih u poslednje tri godine, minimalno ili igrali nerešeno. Dobili su nas i ovde na početku, ali mi se nadamo da će sada naša odbrana biti prava, da ćemo biti skoncentrisani i sve završiti kako treba”, poručio je Pijetlović.

Izvor: Tanjug/ATV