Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je “paraobavještajno podzemlje u FBiH sa nekim od predstavnika međunarodne zajednice već nekoliko dana angažovano na tome da razbije političko jedinstvo nakon nametnutih odluka bivšeg visokog predstavnika”.

Stevandić je rekao da na sastanku lidera stranaka nije dogovoreno sastajanje sa visokim predstavnikom za BiH, već da nema odustajanja od onoga šta su usaglasili i potpisali, te da se jedinstvo ne smije urušavati.

– Mi u Republici Srpskoj treba da ostanemo jedinstveni i da pokažemo da smo demokratsko društvo i da dobro funkcionišemo i da nećemo dozvoliti da nas bilo ko posvađa – rekao je on.

Stevandić je iznio i nezvanične informacije o mogućim pripremama incidenata i sukoba za koje bi bili okrivljeni Srbi ili institucije Republike Srpske, uz ocijenu da je mnogo toga na ispitu.

– Mi, građani Srpske, dokazujemo da smo odgovorno i samoodrživo demokratsko društvo sa institucijama spremnim na svaku vrstu izazova kako bi zaštitili prava, mir i demokratski poredak – rekao je on.

Autor: RTRS