Predrag Peđa Vujošević, bivši vođa “Pink Pantera”, koji je učestvovao u brojnim pljačkama najluksuznijih zlatara na svijetu, jedan je od uhapšenih pripadnika škaljarskog klana u Španiji! Kako navode španski mediji, u velikoj akciji kodnog imena “Fantom”, pala su četiri Crnogorca sa tovarom od 400 kilograma kokaina!

Španska policija kod njih je zaplijenila i pola miliona evra u kešu.

Kako piše španski El Pais, Vujoševiću, koga tamošnji mediji nazivaju bivšim vođom “pink pantera”, lisice na ruke stavljene su dok je čuvao kokain.

Kako je saopštila španska policija, ali i crnogorska, uhapšena četvorka je dio škaljarskog klana, koji posljednjih mjeseci koristi priliku i veliki pad suparničkog kavačkog klana, te preuzima veći dio poslova sa distribucijom ogromnih količina kokaina po svijetu.

Objavljeno je da je među uhapšenima i vođa bande kradljivaca dragulja “Pink Panter” iz Crne Gore, kako navode pao je dok je čuvao drogu.

– Među četvoricom uhapšenih “škaljaraca” nalazi se Predrag Vujošević zvani Marko, bivši vođa “pantera”, specijalizovan za krađe nakita. Vujošević se “škaljarcima” pridružio nakon što je izašao sa robije u Francuskoj, gdje je služio kaznu za razbojništvo. Vujošević je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu u kome je čuvao drogu, a pokušao je da pobjegne policajcima – navodi portal.

Da podsjetimo, Vujoševićevo ime vezivalo se za neke od najvećih pljački u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Švajcarskoj.

– On je nazivan “mozgom” i “kreatorom” pljački – pisali su mediji.

Španska policija saopštila je da je “demontirana kriminalna mreža crnogorskog klana škaljari”. Tamošnji mediji prenose da policija sumnja da je pola miliona evra, koji su pronađeni kod četvorice uhapšenih, stečeno trgovinom droge.

Vile, jahte, kriptovani telefoni…

Španska policija otkrila je i da je ova ekipa “škaljaraca” drogu distribuirala iz Južne Amerike do Španije, a da im je baza bila na Kanarskim ostrvima.

Navodno, uhapšeni “škaljarci” živjeli su na “visokoj nozi” i nisu ni pokušavali da prikriju koliko novca zarađuju. Tako su i “zapali za oko” lokalnoj policiji koja je počela da ih prati i ubrzo je otkriveno čime se bave.

Saopšteno je da su uhapšeni članovi škaljarskog klana na Kanarskim ostrvima iznajmljivali vile u najluksuznijim četvrdima, a odatle su drogu distribuirali lokalnim bandama.

Policija je u akciji hapšenja od njih zaplijenila jedno vozilo, jahtu, 12 kriptovanih telefona i više elektronskih uređaja.

Akcija u saradnji tri policije

Policije Crne Gore, Albanije i Španije sarađivale su kako bi uhapsile ovaj ogranak škaljarskog klana.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović čestitao je svim pripadnicima bezbjednosnog sektora koji su pomogli realizaciju akcije na Kanarskim ostrvima.

– Objavili smo rat narko-kartelima čiji pipci sežu u Crnu Goru. Ovo je još jedna velika akcija u kojoj je doprinos dao i naš bezbednosni sektor. Akcija na Kanarskim ostrvima pokazuje da nema i neće biti selektivnosti u postupanju prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i suzbijanju njihovog nezakonitog delovanja i u Crnoj Gori i daleko van naših granica – rekao je Abazović.

Izvor: Srpskainfo