Sud i Tužilaštvo BiH nemaju ustavni osnov, oni su nametnuti od strane međunarodnih inkvizitora, izjavio je za RTRS srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komentarišući današnju naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske Milomirom Savčićem Dodik je izjavio da smatra da su “Sud i Tužilaštvo BiH i određeni da vrše represiju nad Republikom Srpskom i Srbima”.

– Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su navodno podignute optužnice, brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, niko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsjednik BORS-a nešto rekao određuje pritvor na način da se sklanja tužilac koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvata. To je nevjerovatno. To oni hoće da pokažu na nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj na koji način misle da se odnose prema narodu – istakao je Dodik.

Dodik je poručio da na “Sud i Tužilaštvo BiH gleda kao na inkvizicijske organe koji uvođenjem straha, prikrivajući za nekog navodno priču o pravdi i pravu, pokušavaju da u Republici Srpskoj ućutkaju svakog onoga ko ima pravo i misli o događajima i u prošlosti i sadašnjosti”.

Pogledajte kompletan intervju za RTRS srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika:

Autor: RTRS