Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić juče je sazvao telefonsku sjednicu Predsjedništva BiH, a u 15 časova su podijeljeni materijali.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije učestvovao na telefonskoj sjednici. Informacija nam je potvrđena u Kabinetu generalnog sekretara Sekretarijata Predsjedništva BiH Zorana Đerića.

Đerića.

Skrin šot odgovora (Foto: RTRS)

Skrin šot odgovora (Foto: RTRS)

Šef Kabinete srpskog člana Predsjedništva Danijel Dargičević potvrdio je za RTRS da je odgovor iz Kabineta srpskog člana bio da NISU SAGLASNI sa održavanjem sjednice, te da se nisu ni izjašnjavali o dnevnom redu. A to što pojedini mediji i opozicija pokušava da “skrin šot” odgovora Danijela Dragičevića “NISAM SAGLASAN” predstavi kao glasanje Milorad Dodika, u najmanju ruku je licemjerno i pokušaj obmanjivanja javnosti. Јer, šef kabineta ne može glasati u ime izabranag člana Predsjedništva.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Uprkos nepostojećoj sjednici, opozicija Republike Srpske je iznijela niz kritika na račun Milorada Dodika, rekavši da je prekršio zaključke Narodne skupštine.

Pokušali smo kontaktirati lidere opozicije i pitati ih zašto napadaju srpskog člana Predsjedništva BiH kada sjednice nije bilo, ali niko od lidera opozicije nije odgovarao na naše pozive.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Ostaje nejasno kako su povjerovali u lažnu informaciju koja je plasirana iz Komšićevog kabineta.

Kome više vjeruju: Komšiću ili predstavniku njihovog naroda? Ako je sjednica održana, onda bi morao da bude i zapisnik sa sjednice.

Izvor: RTRS