Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promena u svakodnevnim aktivnostima.

Ako volite da hodate, sada je idealno vreme da tu aktivnost zamenite šetnjama u moru, koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

Ova vežba niskog intenziteta idealna je za one dane kada ste možda preumorni za plivanje, ali biste hteli da iskoristite more i sve što ono pruža. Možete da hodate i u bazenu.

Za koju god opciju se odlučite sebi ćete osigurati odličan kardio trening koji će vam pomoći u sagorevanju kalorija.

Voda je mnogo gušća od vazduha pa vežbe u moru zahtevaju više napora, piše tuzlanski.ba.

Otpor prilikom hodanja u vodi omogućava vam da izazovete i oačate mišiće na načine na koje možda ne biste mogli kopnenom rutinom. Takođe, hodanje u moru pomaže vam da sagorite više kalorija.

Takođe, hodanje u vodi je nežnije za vaše kosti i zglobove, pa je sigurna opcija za osobe sa artitisom i osteoporozom.

Zbog činjenice da ne stvara pritisak na telo, hodanje u moru može biti dobra vežba i za trudnice, osobe koje se oporavljaju od povreda, starije osobe i za sve one kojima je fizička aktivnost nešto novo u životu.

Studija provedena 2015. godine otkrila je i da hodanje u vodi može povećati broj otkucaja srca više nego hodanje na kopnu što može biti dobro za srce i pluća.

Na početku hodajte u vodi koja je približno u visini vašeg struka. Usredsredite se na pravilnu formu, odnosno pazite da su vam leđa ravna, ramena nazad, brada podignuta i da gledate pravo napred.

Izvor: Prva.rs