U Crnoj Gori osvanuli bilbordi kojima se zahvaljuje “sunarodnicima” iz Srbije i Republike Srpske što su ljetovanjem u toj zemlji pomogli njenu ekonomiju.

Bilbordima su postavljeni po putevima u Crnoj Gori koji vode ka primorju, a postavio ih je Demokratski front koji je na taj načim, kako se navodi, želio da se zahvali “sunarodnicima iz Srbije i Republike Srpske koji su ljetovanjem u toj zemlji doprinijeli crnogorskoj ekonomiji, a posebno srpskim porodicama na primorju koje od turizma žive”.

Na bilbordima je napisano “Hvala vam braćo iz Srbije i Republike Srpske što ljetujete u Crnoj Gori”, a lider DF Andrija Mandić kaže da je na njima iskazana zahvalnost sunarodnicima koji su ove godine spasili turističku sezonu u Crnoj Gori.

“Važno je da i oni koji su protiv nas vide jačinu našeg naroda, u regionu smo najveći narod i snaga tog naroda ne može da bude obrisana na prostorima koji su srpski, a Crnu Goru je svakako stvarao srpski narod”, kazao je Mandić na TV Pink.

Premijeru Zdravku Krivokapiću više niko ne vjeruje i više niko ne zna šta je on Patrijaršiji u Beogradu poslao kao predlog Temeljnog ugovora koji bi sa SPC trebalo da potpiše država Crna Gora, izjavio je Mandić.

On je izjavio za tv Pink da je skandal, koji je Kirovokapić krajem maja napravio dolaskom u Patrijaršu i nepotpisivanjem Temeljnog ugovora, pretvorio, kako je kazao, “gotovinu u veresiju”.

“Bojim se da se radi o novom Krivokapićevom potezu kojim želi da ovaj važan ugovor uopšte ne bude potpisan. Nepovjerenje je veliko. Plašim se da će odustati od svakog teksta koji bi bio prihvatljiv za naše arhijereje”, rekao je Mandić.

Mandić je to rekao komntarišući raniju izjavu Krivokapića da je prijedlog Temeljnog ugovora dostavljen Patrijaršiji i da on čeka njihov odgovor.

Izvor: ATV