Povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, u Prijedoru je otvoren Sajam omladinskih i sportskih organizacija. Organizator Sajma je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

“Ove godine tema Međunarodnog dana mladih je ‘Zdravi stilovi života’. Građanima smo dijelili vodu i med, s ciljem da pošaljemo poruku da je zdravlje veoma bitno”, rekao je Srđan Šobot, lokalni koordinator IOM-a.

Na štandovima na Malom gradskom trgu predstavili su se volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta, Rudarski fakultet Prijedor, Omladinska banka, izviđači Odreda “Doktor Mladen Stojanović”, Udruženje građana “Rusag” i Stonoteniski klub “Prijedor”. Sajam je obišao gradonačelnik Dalibor Pavlović koji je izrazio očekivanje da će ovu prezentaciju mladi iskoristiti da se pridruže nekoj od omladinskih organizacija.

“Moramo animirati mlade i zainteresovati ih da što više vremena provode u društveno korisnom radu. Grad Prijedor i ja, kao gradonačelnik, stojimo na raspolaganju svim omladinskim organizacijama. Za projekte mladih i finansiranje Omladinskog savjeta Prijedora izdvajamo sredstva iz gradskog budžeta. Grad će to činiti i ubuduće, jer mladi su naša budućnost”, smatra Pavlović.

Izvor: Kozarski