Fudbaleri Rudar Prijedora u petom kolu m:tel Premijer lige BiH imaće danas (18 časova) težak ispit na gostovanju na sarajevskoj “Grbavici”, gde će ukrstiti koplja protiv Željezničara i pokušati da se iskupe za loš nastup protiv drugog sarajevskog rivala prethodnog vikenda kod kuće.

-Opet nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja ima mlade, ali i iskusne igrače. Dočekuju nas posle poraza u Mostaru od Zrinjskog, a i mi se nismo proslavili u sudaru sa Sarajevom. Utakmica traje 90 minuta, treba imati koncentraciju tokom celog duela. Uz pravi pristup, možemo Želji napraviti problem, mada se i oni pitaju mnogo, ali verujem u pozitivan rezultat – poručio je optimistički trener “rudara” sa Sane Nikica Milenković.

Rudar Prijedor će u narednih mesec dana biti lišen usluga startnog napadača Džozefa Amoe, koji je u duelu sa Sarajlijama zadobio povredu i moraće na prinudnu pauzu. Zbog problema sa mišićem, neće biti na raspolaganju stručnom štabu za naredni meč sa Željezničarom.

-Radili smo dobro, ne samo ovu sedmicu, već konstantno. Malo i nesretan poraz od Sarajeva, ali nije nas to poljuljalo, ne idemo na “Grbavicu” pognute glave. Igraćemo svoju igru, pa šta bude, zašto se ne bismo nadali povoljnom rezultatu i bodovima – dodao je ofanzivac Predrag Zekanović.

prijedor24h