Lazara Vukićevića pekli su peglom, a potom ga ugušili vodom

Upad u prepisku Belivukovog klana preko aplikacije „Skaj“, u kojoj pripadnici grupe detaljno pišu o strašnim likvidacijama u “kući strave” u Ritopeku, omogućio je istražiocima da rasvetle još jedan broj svirepih ubistava koje su krvožedni pripadnici beogradske ekspoziture „kavačkog klana“ počinili, a neki su čak posle mučenja i ubistva seli za sto da večeraju.

Iz komunikacije Veljinog klana od 14. oktobra 2020. godine, saznalo se da su tog istog dana, u razmaku od samo nekoliko sati, ubili trojicu „škaljaraca“, Damira Hodžića i Adisa Spahića u Croj Gori, čijoj su egzekuciji prisustvovali Belivuk i Miljković, i Lazara Vukićevića u Ritopeku.

Tokom boravka u Crnoj Gori, kao taoca su uhvatili Mileta Radulovića, zvanog Kapetan, sa čijeg je telefona Miljković namamio Vukićevića pod nož u Ritopek.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Pink/Mup

U presretnutim razgovorima, do kojih je došlo Tužilaštvo za organizovani kriminal zahvaljujući međunarodnoj pravnoj pomoći, može da se čuje i vidi kako Belivuk i Miljković žale što će propustiti ubistvo Lazara Vukićevića i svojoj ekipi nalažu da prema njemu budu posebno surovi.

U ubistvu, pored Belivuka i Miljkovića, koji su u tom trenutku na teritoriji Crne Gore, prema optužnici, učestvuju i Miloš i Marko Budimir, Dejan Tešić, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin.

Čim su ušli u štek-vikendicu kriminalne grupe nastali su problemi. Vukićević je iz ranca koji je nosio izvukao pištolj i zapucao.

Članovi ekipe su počeli odmah da ga besomučno tuku i jedva su ga savladali i vezali.

U 19.48, prema optužnici, Miloš Budimir preko “Skaja” javlja:

Surovo mučenje žrtava u Ritopeku

– Braćo, sve je u redu, vezan je. Imao prangiju, džukela. Izvadio iz ranca prangiju, i ja ga vatam i nabadam, i prst sam polomio…

Budimir potom fotografiše vezanog Vukićevića i šalje sliku Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku.

Oko 19.50 odgovara Miljković:

– Bravo, braćo… Krivo nam je što nismo mogli dve akcije u isto vreme… I dajte ga na telefon, da mu pošaljem jednu poruku, brate…

Miloš Budimir opisuje potom stravične scene mučenja Lazara Vukićevića, ali i dodaje da on sve vreme nije svestan jer su ga mnogo pretukli.

Marko Miljković/Printscreen/Pink

U 19.54 Marko Miljković šalje poruku preko “Skaja”:

– E, brate, ovo kad smo doživeli, danas je ovo pobeda, da pamtimo datum…, a potom nastavlja:

– E, Lazo, debilu… Sada kada tebe ubijemo, ubićemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i voleo ikada… znači, tata, brat ti stižu brzo…

U tom razgovoru potom se uključuje i Soprano, odnosno Veljko Belivuk:
– E, ovde Vepar, druže, gde si, Laki… znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde (Crna Gora prim. aut.) deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi, jer smo se već spremili da drk… k… od Pljevalja do Beograda… Crkni, smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.

Lazar Vukićević je posle toga vrlo brzo ubijen, gotovo ne dolazeći svesti.

Pekli su ga peglom, a onda ugušili vodom.

Izvor: 24sedam