Ženu koja je noćas oko 01. 30 časova  prijetila da će skočiti sa krova kuće, dvospratnice,  visoke desetak metara  od samoubilačke namjere odgovorili su prijedorski vatrogasci, potvrdio nam je Radovan Martić, starješina TVSJ.  Ubjeđivanja su trajala oko 15- tak minuta, nakon čega je žena, koja je bila bosa, pristala da siđe.

– Saznao sam da je dan ranije hospitalizovana na Psihijatriji. Tokom noći je napustila ovu zdravstvenu ustanovu,prešla cestu i popela se na tu privatnu kuću. Mene su pozvali vatrogasci. Ispostavilo se da je poznajem. Htjela je samo sa mnom da ragovara, nikom nije dozvoljavala da se popne na krov, pa ni vatrogascima. Prijetila je da će skočiti, galamila… U jednom trenutku, kad sam pomenuo djecu zbog kojih ona treba  živjeti, pristala je da siđe. Tražila je pri tom da je  kući vrati  vatrogasno vozilo- kaže Martić. Ne krije da mu je bilo teško, jer riječ je ipak o dramatičnim trenucima.

– Nije svejedno, ali drago mi je što smo uspjeli da  je odgovorimo- kaže on.Na licu mjesta bili su policijski službenici PS Prijedor 2,  PU Prijedor koji su prvi izašli na lice mjesta i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor koja je nesretnu ženu nakon što se spustila s  krova vratila na odjel  Psihijatrije na daljnje liječenje. Kako saznajemo ona je Psihijatriju napustila neposredno prije navedenog događaja. Riječ je inače o osobi koja je i ranije u više navrata hospitalizovana u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U PU Prijedor kratko nam je potvrđeno da im je ovaj slučaj prijavljen pola sata nakon ponoći kada su izašli na teren.

Izvor: Kozarski