U mjesnoj zajednici Kokin Grad u Prijedoru danas su otvorena dva nova dječija igrališta, čime je nastavljena realizacija akcije gradonačelnika i prijedorskih privrednika nazvane “Za srećno djetinjstvo”.
Riječ je igralištima u ulicama Vuk Karadžić i Branko Bujić gdje se ukazala potreba da se, zbog većeg broja djece koja gravitiraju tom području, postavi novo igralište te urede elementi na ranije predviđenom prostoru za igru.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je prisustvovao otvaranju, zahvalio je predstavnicima preduzeća “Prijedorputevi” i VB “Progres” što su se odazvali ovoj aktivnosti koja je pokrenuta na Dan grada – 16. maja.

“Igralište je domaći proizvođač odradio na najbolji mogući način i nadam se da će mališani iz ove dvije i okolnih ulica biti zadovoljni i srećni dok se ovdje budu igrali”, rekao je Pavlović.

On je dodao da se akcija postavljanja igrališta u gradu nastavlja i da ima još privrednika koji su se prijavili.

“Vjerujemo da će biti još prijavljenih kada i ostali vide kako su djeca ovdje srećna”, naglasio je Pavlović.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da su se rado odazvali pozivu gradonačelnika da učestvuju u ovoj akciji.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo realizovali u našem gradu i rado se odazivamo pozivima da učestvujemo u akcijama na dobrobit naših sugrađana, pogotovo najmlađih”, rekao je Crnogorac koji je napomenuo da su im u realizaciji pomogla preduzeće “Grosist” odakle je najavljeno kompletno igralište i preduzeće “Komunalne usluge” koje je uredilo teren.

Direktor firme VB “Progres” Borislav Bašić izjavio je da su se, kao društveno odgovorna kompanija, odazvali ovoj akciji da urede igralište u Ulici Branka Bujića, u naselju poznatijem kao “potkovica”.

“Motivisala su nas djeca. Ja imam četvoro unučadi i želio bih da i oni, a i sva djeca u gradu, imaju igralište i da bezbrižno provode djetinjstvo”, rekao je Bašić.

Izvor: Agencije