Neke žene vole da pokažu da su stručne za sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija. Upravo je suprotno, kada žena krene da pametuje, oni se najčešće daju u beg.

Iako žene sa stavom često pomisle da je važno da pokažu svom partneru kako su pametne, najnovija istraživanja tvrde da muškarce odbijaju dame koje pametuju i o svemu imaju svoje mišljenje, od politike, književnosti, mode pa sve do sporta.

Muškarci nisu oduševljeni kada pored njih stoji “pametnica”. Razlog se krije u činjenici da je muškarcima jednostavnije izaći na kraj sa ženom prosečnih sposobnosti, jer kada dame pokažu da mogu biti jače od njih, oni osećaju da su im ego i muškost ugroženi.

Najnovije britansko istraživanje upravo je to i potvrdilo. Naime, muškarci ne vole kada žene pametuju, dok žene vole kada muškarci filozofiraju. Kako prenose strani mediji, na uzroku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbegavaju devojke koje o svakoj temi imaju i ističu svoje mišljenje, piše Avaz.ba.

Anketirani muškarci izjavili su da pametovanje žene čini manje privlačnima i da to ubija tajnovitost i romantiku. S druge strane, od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi sa obrazovanim i informisanim muškarcem koji voli da priča o svemu.

Izvor: prva.rs